Tuesday 13 March 2007

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή ... απο τα δακρυγόνα

Δευτέρα 12/03, ημέρα που οι συλληφθέντες της τελευταίας πορείας στην Αθήνα θα οδηγούνταν στο δικαστήριο για να «απολογηθούν». Δυστυχώς όμως η δικαιοσύνη εκείνη την στιγμή απουσίαζε και είχε αφήσει στον αυτόματο τηλεφωνητή τα ΜΑΤ. Κάποιοι, φαίνεται, θεώρησαν απολύτως αναγκαίο οι δυνάμεις καταστολής να σταθούν αρωγοί στο δύσκολο έργο της δικαιοσύνης!
Το αποτέλεσμα πιθανότατα ξεπέρασε ακόμη και τις μεγαλύτερες προσδοκίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι θέσεις στο δικαστήριο «πιασμένες» από αστυνομικούς καμουφλαρισμένους με πολιτικά, ενώ ακριβώς έξω από το δικαστήριο σύννεφα δακρυγόνων για να καταστείλουν –με τον γνωστό τους δημοκρατικό τρόπο πάντα- τους «επικίνδυνους» γονείς που είχαν την εύλογη απαίτηση να παραστούν στη δίκη των παιδιών τους … Οι διαμαρτυρίες έφτασαν τελικά και στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, ο οποίος έσπευσε να κάνει…το απόλυτο τίποτα. Η ποσότητα δακρυγόνων ήταν τέτοια που οι καπνοί έμπαιναν μέσα στο κτίριο, όμως αυτό δεν κρίθηκε αρκετό από τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι δεν δίστασαν να ρίξουν δακρυγόνα ακόμη και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Είχαν περίσσευμα υλικού φαίνεται και έριχναν για να μην τους μείνει στο ράφι! Μάλλον όλοι καταλαβαίνουμε πως τα χρήματα για την παιδεία κάπου χάθηκαν στο δρόμο και κατέληξαν στο υπουργείο δικαιοσύνης για να επενδυθούν σε δακρυγόνα και άλλα μέσα καταστολής.
Αυτή είναι η δημοκρατία του σήμερα : χημικά ακόμη και στο Ναό της Δικαιοσύνης, τα ελληνικά δικαστήρια. Αν οι κουκουλοφόροι « βεβήλωσαν» το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη βάζοντας φωτιά στο φυλάκιο, τότε τα ΜΑΤ που έριξαν χημικά, ακόμη και εξ 'επαφής, στους συγκεντρωμένους γονείς μπροστά στις πόρτες του δικαστηρίου τι διέπραξαν ; Θεάρεστο έργο μήπως ; Παρόλα αυτά, γονείς και φοιτητές, μην ανησυχείτε!! Όπως είπε και ο σεβαστός κ. Τ. Κουίκ σε δελτίο ειδήσεων του καναλιού του, πιθανόν τα ληγμένα δακρυγόνα να είναι λιγότερο επιβλαβή γι' αυτό και τα πετούν έτσι ασύστολα οι δυνάμεις καταστολής… Αυτό βέβαια θα πρέπει να το πει στον γονέα που μεταφέρθηκε λιπόθυμος από τα χημικά στο νοσοκομείο. Και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. Τον τελευταίο καιρό, οι δημοκρατικές διαδικασίες που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ γεμίζουν κάθε εβδομάδα τα νοσοκομεία της Αθήνας. Η Δημοκρατία φαίνεται να χάνεται ολοένα και περισσότερο μέσα στις ομίχλες των χημικών …
Χωρίς Κουκούλα

No comments: