Saturday 31 March 2007

Ύστερα ήρθε ο κ. Πολύδωρας

Μόνο οι πραίτορες του κύριου Πολύδωρα δεν είχαν πάρει μυρωδιά. Οι υπόλοιποι το είχαν τούμπανο. Στη «SportDay» ο Βασίλης Μοιρώτσος προχθές και Ρούλα Κεφάκη χθές το είχαν γράψει. Είχαν προαναγγείλει ότι οι οργανωμένες στρατιές έδιναν ραντεβού στην Παιανία για να πλακωθούν στο ξύλο. Η Ομοσπονδία Βόλεϊ όπως δηλώνει ο πρόεδρος της, Θανάσης Μπελιγράτης είχε προειδοποιήσει σχετικά. Το ίδιο και η Δημοτική Αρχή Παιανίας.

Επομένως, όλοι όσοι έπρεπε να γνωρίζουν γνώριζαν. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, συγκέντρωσε τον κύριο όγκο των επίλεκτων μονάδων του γύρω από το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Επί τρία τέταρτα της ώρας στιλέτα, ρόπαλα ,φωτοβολίδες και λοιπά πυρομαχικά έκαναν θραύση στη Λεωφόρο Λαυρίου. Όταν οι κατάκοποι στρατοί αποφάσισαν να αποσυρθούν, τότε έφτασαν οι αστυνομικοί. Αυτό που λέμε επιχειρησιακή ετοιμότητα σε όλο το μεγαλείο της. Δύο ώρες πριν από την σφαγή η μηχανοπομπή είχε περάσει με δόξα και τιμή από το Σύνταγμα. Κανείς δεν είδε, κανείς δεν κατάλαβε, κύριε υπουργέ. Ληγμένα χημικά έχουμε μόνο για τους ατίθασους φοιτητές. Οι οργανωμένοι στρατοί μένουν στο απυρόβλητο.
Η «SportDay» δεν θεωρεί ότι η αστυνομική καταστολή θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Κατά συνέπεια, δεν ζητεί περισσότερη αστυνόμευση, περισσότερες κάμερες, περισσότερο ξυλοφόρτωμα.

Όταν όμως ξυλοφορτώνεις και πνίγεις στα χημικά φοιτητές που διαδηλώνουν, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι δεν ήξερες τίποτα για το φόνο.

Για τα τραγικά γεγονότα στη λεωφόρο Λαυρίου υπήρξε σαφής προειδοποίηση. Για την αδράνεια της αστυνομίας υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Όπως, όμως, συνέβη και στην περίπτωση με τα λεφτά των ταμείων, έτσι γίνεται και τώρα. Οι υπουργοί δεν τις αναλαμβάνουν και ο υπουργός δεν τις καταλογίζει. Προφανώς αναγνωρίζει ότι τα σκάγια παίρνουν και αυτόν.

Ορισμένες εξηγήσεις καλό είναι να επαναλαμβάνονται. Οι σύνδεσμοι οπαδών δεν είναι εκτροφεία της βίας. Ούτε όλοι οι οργανωμένοι οπαδοί είναι χουλιγκάνοι. Ωστόσο, τα επεισόδια ούτε μεμονωμένα ούτε τυχαία είναι.

Όποιος μπει στο Ιντερνετ μπορεί να βρει βίντεο με τα ντου που γίνονται σε γραφεία συνδέσμων οπαδών από οργανωμένους οπαδούς ομάδων. Από το ξύλο που έφαγαν οπαδοί του Ολυμπιακού στο Παγκράτι υπάρχει βίντεο. Όπως υπάρχει βίντεο που ενημερώνει για την ενίσχυση τους από Ρώσους ακροδεξιούς. Γνωστή είναι, επίσης, η στήριξη ακροδεξιών Αυστριακών στους χουλιγκάνους του Παναθηναϊκού. Δεν πρόκειται για απλή στήριξη. Πρόκειται για εκπαίδευση. Το θέμα απασχολεί την Ευρώπη γενικότερα. Η ακροδεξιά επιχειρεί να διεισδύσει στον χώρο του ποδοσφαίρου, δηλαδή στους νέους που παίρνουν θέση στην εξέδρα. Όσα έγιναν στο παιχνίδι των ομάδων Ελλάδας – Τουρκίας το Σάββατο το πιστοποιούν. Θα ξεχάσουμε άραγε τη δολοφονία του νεαρού Αλβανού από τους αφιονισμένους συμπατριώτες μας όταν η αλβανική ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε την ελληνική. Ας μη μιμηθούμε τον κ. Πολύδωρα σε αυτή την ιδιότυπη αμνησία. Να θυμόμαστε μια χαρά τους «κουκουλοφόρους» αναρχικούς που πετάνε πέτρες και να ξεχνάμε τους ακροδεξιούς που μαχαιρώνουν…

Το πλήρες άρθρο "Ύστερα ήρθε ο κ. Πολύδωρας" βρίσκεται στην SportDay της 30/03/07

1 comment:

agnwstos said...

wraio blog!
sinexise etsi!

tha se valw k sta link mou

http://antistasi.blogspot.com/