Saturday 10 March 2007

Αλιμονο σεβαστη κ. Μαριεττα...

Συγχαρητηρια! Καταφερατε το απιστευτο. Ξυπνησατε μια μεριδα του ελληνικου λαου απο το ληθαργο της, μια μεριδα του λαου που οσοι τα εβαλαν μαζι της δεν βγηκαν κερδισμενοι. Απο την προηγουμενη ανοιξη το Φοιτητικο Κινημα βγηκε στους δρομους συσπειρωμενο και με συγκεκριμενα αιτηματα, ακομη και αν τα ΜΜΕ προσπαθουν απεγνωσμενα να πεισουν τον κοσμο για το αντιθετο. Το Φοιτητικο Κινημα λεει ναι στην ανανεωση, αν και το εχετε κατηγορησει για το αντιθετο. Αυτο που προσπαθειτε ομως εσεις δεν ειναι ανανεωση, ειναι προσπαθεια να ικανοποιησετε "αλλου ειδους" συμφεροντα τα οποια ολοι γνωριζουμε...
Ιδου καποια απο τα τοσο "παραλογα" αιτηματα των φοιτητων. Η ελευθερη και δωρεαν παιδεια, το μεχρι προσφατα αναφαιρετο συνταγματικο δικαιωμα να υπαρχει ισοτητα και αξιοκρατια τουλαχιστον στον τομεα της μορφωσης.Ολα αυτα καταλυονται με την καταβολη διδακτρων και χρηματων για συγγραμματα καθως και με την ιδρυση μη κρατικων παν/μιακων ιδρυματων.Με λιγα λογια: "οποιος πληρωσε τον Κυριο οιδε" Φαινεται τελικα πως καποιοι δεν μας θελουν μορφωμενους! Αφου η γνωση ειναι δυναμη και η μορφωση ειναι επανασταση τοτε γιατι να μορφωνεται ο λαος, για να καταλαβαινει ποτε τον εκμεταλλευονται?
Οι φοιτητες ζητουν να παραμεινει ως εχει το ασυλο ωστε να μεινει το παν/μιο ενας χωρος οπου μπορουν να διακινουνται ελευθερα ιδεες και ιδανικα. Ξερετε πολυ καλα αλλωστε πως τα "ταραχοποια στοιχεια" ειναι συγκεκριμενα ατομα εκτος παν/μιου, τα οποια αν θελατε θα μπορουσατε να συλλαβετε εξω απο αυτο.
Ας ερθουμε ομως και στους περιφημους "αιωνιους" που επιβαρυνουν οικονομικα το παν/μιο. Αν θελετε πραγματικα να λυσετε το προβλημα κοιταξτε το στις ριζες του, γιατι δηλαδη ειναι "αιωνιοι" και μην τους πετατε απλα εξω απο τις σχολες. Μηπως γιατι με το λαμπρο αυτο συστημα εξετασεων εισαγονται σε σχολες που δεν τους αρεσουν, μηπως γιατι η οικονομια ειναι σε τετοιο τελμα που αναγκαζονται να δουλευουν αντι να διαβαζουν, μηπως γιατι απελπιζονται βλεποντας το πτυχιο τους (δηλαδη το διαβασμα τοσων ετων) να μην εξασφαλιζει το μελλον τους απενατι στον καθε εργοδοτη που τοσο ευκολα τους εκμεταλλευεται, μηπως γιατι, οπως το πατε, βλεπουν πως ακομη και να λιωσουν στα θρανια συνταξη δεν προκειται να παρουν ποτε...
Μετατρεψατε αργα και σταθερα το σχολειο απο ιερο χωρο γνωσης σε μισητο εξεταστικο κεντρο που δεν προσφερει πλεον ουσιαστικη γνωση, δεν θα σας επιτρεψουμε να κανετε το ιδιο και στο παν/μιο το οποιο για καποιους ανθρωπους ειναι ακομη χωρος ιερος!

Χωρις Κουκουλα

No comments: