Wednesday 21 March 2007

Αγαπητέ αστυνόμε,

Με λύπη μου σου ανακοινώνω ότι δεν εισαι πια καθολου αγαπητός!
Παρόλα αυτά, θέλω να ελπίζω πως είσαι από αυτούς που δεν εγκρίνουν την τόσο βίαιη καταστολή την οποία υφίστανται οι διαδηλωτές που το μόνο που θέλουν είναι να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα τους. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει ακόμη μια μερίδα αστυνομικών που στο πρόσωπο αυτών των παιδιών, των φοιτητών, βλέπει τα παιδιά της, τα παιδιά του γείτονα, του φίλου.

Ξέρω πως αμείβεσαι με τρεις και εξήντα, πως στην δουλειά σου αντιμετωπίζεις καθημερινά από απλούς διαδηλωτές μέχρι εμπόρους ναρκωτικών και δολοφόνους, υποθέτω πως και στον δικό σου τομέα παίρνουν προαγωγή αυτοί που τα έχουν καλά με τους «υψηλά ιστάμενους», αυτοί που ακολουθούν σαν μηχανές δίχως κρίση και αισθήματα ακόμη και τις πιο σκληρές και απάνθρωπες διαταγές.

Γιατί συμπολίτη μου αστυνόμε πληρώνουν την οργή και την αγανάκτηση σου οι απλοί φοιτητές και όχι οι πραγματικοί ταραξίες; Γιατί συλλαμβάνεις αυτούς που, χωρίς κουκούλα, διαδηλώνουν για το δικαίωμα τους σε μια καλύτερη ζωή ενώ οι κάμερες των ΜΜΕ καταγράφουν τους κουκουλοφόρους δέκα μέτρα πιο πέρα να καίνε ένα μαγαζί ή ένα φυλάκιο και στη συνέχεια να φεύγουν ανενόχλητοι ;Γιατί μέσα στην Γ.Α.Δ.Α εσύ ή οι συνάδελφοι σου δράσατε τόσο έκνομα και απάνθρωπα; Τι σας έκαναν οι φοιτητές και έχετε τέτοιο μένος εναντίον τους; Είναι κοινό μυστικό πια ότι οι «γνωστοί άγνωστοι» είναι προβοκάτορες βαλτοί από τους ανώτερους σου, γιατί επιτρέπεις τέτοιο ξεπεσμό, τέτοια υποκρισία, γιατί γνωρίζεις και όμως σιωπάς;

Δεν είναι το φοιτητικό κίνημα που θα έπρεπε να έχεις απέναντι σου, γιατί από αυτά που θα καταφέρει θα επωφεληθείς και εσύ και τα παιδιά σου και τα παιδιά του διπλανού σου. Το φοιτητικό κίνημα απαρτίζεται από την πλειονότητα της νέας γενιάς μιας κοινωνίας στην οποία ανήκεις και εσύ! Σε τι σε βλάπτει η νέα γενιά και την χτυπάς αλύπητα ενώ θα έπρεπε όλοι μαζί να διεκδικούμε από την εξουσία τα δικαιώματα μας; Γιατί επιτρέπεις να σε χρησιμοποιούν για τις «βρομοδουλειές» της κυβέρνησης τους; Αυτοί κάθονται βολικά και ωραία στις γραφειάρες τους ενώ στους ώμους σου πέφτει η κατακραυγή και η απέχθεια κάθε γονιού «μη-κουκουλοφόρου» φοιτητή (και είναι πολλοί, πίστεψε με). Γιατί θυσιάζεις την ανθρωπιά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σου στο βωμό μιας προαγωγής ή ενός επαίνου από τους ανώτερους σου;

Σου μιλάω εγώ. 20 χρονών φοιτητής παν/μιου, που διαδηλώνω χωρίς κουκούλα και χωρίς να καταστρέφω καμιά ξένη περιουσία, γιατί με συλλαμβάνεις με συνοπτικές διαδικασίες και με χτυπάς χωρίς λόγο; Σου δείχνω το πρόσωπο μου και εσύ το χτυπάς! Αυτή είναι η δημοκρατία την οποία πρεσβεύεις, αυτό είναι το δημοκρατικό κράτος που θέλεις να εκπροσωπείς; Σου μιλάω ως άνθρωπος προς άνθρωπο : αυτοί που σε χρησιμοποιούν έτσι δεν θα σε υπερασπιστούν στην πρώτη στραβή όταν ένα χτύπημα, κατά λάθος πιο δυνατό, θα αφαιρέσει τη ζωή ενός παιδιού ή θα το αφήσει «φυτό»! Τότε όμως θα είναι πολύ αργά... Oπως λέει και ένα λαϊκό γνωμικό: την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς. Είσαι μέρος του λαού και είναι καιρός να σταθείς με το μέρος του και να διεκδικήσεις και εσύ μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη κοινωνία!

Χωρίς Κουκούλα

No comments: