Friday 20 April 2007

Η τέχνη του να είσαι πολιτικός

Τι χρειάζεται κανείς για να γίνει πολιτικός στη χώρα μας;Δείτε μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε!

Κ. Κεφαλογιάννης, υπουργός ναυτιλίας, άριστου βιογραφικού,. Το υπουργείο του μας παρέχει υπέροχα καράβια για ασφαλή και απολαυστικά ταξίδια στο Αιγαίο. Τα καλύτερα πλοία του «υπερσύγχρονου» στόλου μας είναι αναμφισβήτητα το Δημητρούλα και το Ρομίλντα. Όποιος έχει ταξιδέψει με αυτά έστω και μια φορά ξέρει τι θα πει το ρητό «και όποιος τρώει δεν ξανατρώει».

Κ .Αλογοσκούφης, υπουργός οικονομικών, γνωστός και στις πέτρες πια εξαιτίας των διαφόρων θρυλικών φιάσκων του υπουργείου του. Λαμπρά παραδείγματα είναι το παλαιότερο θέμα του βασικού μετόχου το οποίο μας έκανε ρεζίλι εντός και εκτός συνόρων, καθώς και το πολυσυζητημένο θέμα των ομολόγων –δομημένων και μη- με την άψογη συνεργασία φυσικά και του κ. Τσιτουρίδη( ο οποίος επιτέλεσε πρόεδρος του διορισμένου από τη Χούντα διοικητικού συμβουλίου του Παν/μίου Θεσ/νικης). Οι αναμφισβήτητες ικανότητες του σε συνδυασμό με το ότι ο πεθερούλης του ήταν υπουργός του Παπαδόπουλου(ναι του δικτάτορα) του εξασφάλισαν μια θέση στη Ν.Δ. και στη μνήμη μας…

Κ. Καραμανλής, πρωθυπουργός, εκ της ξακουστής οικογένειας των Καραμανλήδων. Για όσους δεν θυμούνται, ο Κων/νος Καραμανλής ο α’ (08/03 1907 – 23/04 1998) υπήρξε, μεταξύ άλλων και ο υπερήφανος δημιουργός παρακρατικής οργάνωσης επιχορηγούμενης από το κράτος, η οποία έφαγε εν ψυχρώ και πισώπλατα τον Λαμπράκη στη Θεσ/νικη. Οι εφημερίδες τότε τον αποκάλεσαν ευγενικά- ευγενικά ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Αυτό που σαγηνεύει στον κ. πρωθυπουργό είναι αυτή η στωική ψυχραιμία με την οποία δέχεται τα πάντα. Φοιτητές στα νοσοκομεία- «βούδας» ο πρωθυπουργός, ναυάγιο στη Σαντορίνη-πέρα βρέχει, η μόλυνση από το ναυάγιο να εξαπλώνεται-μη μου τους κύκλους τάραττε, το 73% σε γκάλοπ να απαντά ότι για το θέμα με τα ομόλογα έχει την ευθύνη η κυβέρνηση-ούτε τους αρμόδιους υπουργούς δεν αναγκάζει σε «παραίτηση για λόγους ευθιξίας». Αναρωτιέμαι ποιός από αυτό το 73% θα τον ψηφίσει κι ας τον βγάζουν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τα γκάλοπ!

Κ. Πολύδωρας, υπουργός δημόσιας τάξης, Πολύδωρα εσύ super star! Πόσο σε θαυμάζω όταν σε άψογα λατινικά εκφωνείς “alea jacta est”, “praetores urbanis” ή άλλα τέτοια και μετά εξαπολύεις τα ΜΑΤ να σακατέψουν αδιακρίτως διαδηλωτές φοιτητές. Έτσι ωραία που τα λες και τα κάνεις μου θυμίζεις το Νέρωνα και άλλες παρανοϊκές προσωπικότητες της ιστορίας.

Κ. Πετραλιά, κατά γενική ομολογία καλός άνθρωπος. Μόνο που απο τη μια κλείνει ξενοδοχεία και από την άλλη αυτά μένουν ανοιχτά, βλέπε Κέρκυρα. Μάλλον το υπουργείο της είναι λίγο αχανές και οι καθ’ όλα σωστές εντολές της δεν βρίσκουν την έξοδο αλλά χάνονται στους δαιδαλώδεις διαδρόμους-της γραφειοκρατίας.

Κ. Γιαννάκου, guest star στο ρόλο της υπουργού παιδείας. Η «εν πολλαίς απεργίαις περιπεσούσα γυνή» όπως εύστοχα έχει αποτυπωθεί από γνωστό γελοιογράφο. Ξεπέρασε κατά πολύ και τον κ. Αρσένη στο top ten των πιο μισητών υπουργών παιδείας, έχει γίνει αφίσα, τραγουδάκι, πλακάτ (βλέπε Ματ-woman και όχι μόνο) και το όνομα της είναι γραμμένο έξω από τα περισσότερα παν/μια σε συνθήματα του τύπου «Μαριέττα go home» και άλλα χειρότερα.

Οι παραπάνω είναι μόνο λίγοι από αυτούς που αυτή την στιγμή οδηγούν αυτό το καταταλαιπωρημένο-περισσότερο και από το Δημητρούλα- καράβι που ακούει στο όνομα Ελλάδα. Με τέτοιους «καπετάνιους» να παρακαλάμε να μην πέσουμε σε ξέρα γιατί τότε ο σώζων εαυτόν…

Χωρίς Κουκούλα

No comments: