Sunday 6 May 2007

ΠΕΡΙ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ

Φαίνεται πως η κυβέρνηση προσπαθεί να πάει την πολιτική ζωή 40 και πλέον χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή Ελλάδα και τις μέρες πριν τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Τότε που όλοι ήξεραν ότι κάποιος θα καταδώσει κάθε τους κίνηση που δε συμβαδίζει με τα υπαγορευμένα. Τότε που αρκούσαν δυο μαρτυρίες ανθρώπων βαλτών από την αστυνομία και ένα αντικείμενο, όχι απαραίτητα σχετικό, για να σε καταδικάσουν ως κομμουνιστή, προδότη και εχθρό του έθνους.
Τώρα, που θεωρητικά, τίποτα από αυτά δεν ισχύει, που ζούμε σε μια κοινωνία δημοκρατική και φιλελεύθερη (μόνο οικονομικά), που η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει πίσω της την ΕΡΕ και έχει ξεχάσει πρακτικές χωροφυλακής, ταγματασφαλιτών κτλ., το μόνο που δεν περιμέναμε να ακούσουμε – ειδικά από τον δημοκρατικό υπουργό δημοσίας τάξης κ. πολύδωρα – ήταν το παράπονο επειδή υπάρχει «μια αντίληψη, ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ», που εμποδίζει την συλλογή πληροφοριών για την καταδίκη των κακών κουκουλοφόρων. Πού να 'ξερε ο πατέρας μου, όταν μου μάθαινε πως οι χαφιέδες είναι «κακοί άνθρωποι», ότι μια μέρα αυτοί οι χαφιέδες θα χρειάζονταν στην αστυνομία και στον κ. πολύδωρα.
Γι' αυτό και η αστυνομία, αφού δεν μπορεί να πιάσει κουκουλοφόρους «κουκουλοφόρους» πιάνει «κουκουλοφόρους» που δεν φοράνε κουκούλες, που είναι οικοδόμοι και δηλώνουν αναρχικοί. Γιατί όπως είπαμε η Ν.Δ. έχει ξεπεράσει τον αντικομμουνισμό. Τώρα πια δεν είναι οι κομμουνισταί μια επικίνδυνη αρρώστια του έθνους αλλά οι αναρχικοί. Ειδικά αν είναι και οικοδόμοι.
Γι' αυτό ακόμα τα έχουν βάλει και με τους δικαστές που δεν κάνουν καλά το έργο τους, «που υποχωρούν τελικώς σε πιέσεις συμπαραστατών των συλληφθέντων», και ενώ οι δύσμοιροι ΜΑΤατζήδες κοπιάζουν (πάνω, κάτω, πάνω, κάτω το χέρι στην πλάτη του φοιτητή – είναι και βαριά αυτή η στολή του ρόμποκοπ, πώς την σηκώνει ο π…;) να συλλάβουν μερικές ντουζίνες επικίνδυνους φοιτητές, αυτοί τους αθωώνουν.
Ας γίνουμε λοιπόν όλοι χαφιέδες να βοηθήσουμε την αστυνομία στο έργο της, και τον κ. πολύδωρα που τον έχουν αγγαρέψει εκεί σε ένα υπουργείο, να εκτίσει την ποινή του.
Μην ντρέπεστε να καταδώσετε τον διπλανό σας, τον συμφοιτητή σας ο οποίος, αντίθετα με σας που διαβάζετε για την εξεταστική, αυτός τρέχει να κολλήσει αφίσες και να κρεμάσει πανό. Τον πατέρα σας, ίσως, που την περασμένη Τρίτη δεν πήγε να πιάσει τον Μάη μαζεύοντας λουλούδια αλλά πήγε στη συγκέντρωση και τίμησε τους νεκρούς εργάτες. (μα αν είναι δυνατόν, αυτοί ήταν κομμουνιστές και αναρχικοί!!)
Zapata

1 comment:

ο δείμος του πολίτη said...

Συμφωνώ απολύτως. Τίποτε παραπάνω δε χρειάζεται να σχολιάσω.